hevosfarmi

Hevosfarmi

Tilallamme asustavat suomenhevoset Aapo, Alma, Ansu, Hippu, Impi-Iida, Pontus, Sulo, Vellu ja Venla sekä pieni, mutta sisukas shetlanninponi Onni-Manni.

Suomenhevonen on ainoa suomalainen alkuperäinen hevosrotu. Kylmäveriseksi, mutta myös yleisroduksi määritelty suomenhevonen on ominaisuuksiltaan hyvin monipuolinen, minkä ansiosta niitä käytetään menestyksekkäästi niin ravureina, ratsuina kuin myös työ- ja ajohevosinakin. Luonteensa puolesta hevonen on rauhallinen ja ystävällinen, mutta osaa olla myös itsepäinen. Suomenhevosen säkäkorkeus on tavallisimmin 150- 160 cm, suomen pienhevosella sen sijaan 130- 148 cm.

Jo vuosisatojen ajan hevonen on elänyt kumppanina ihmisen rinnalla hoitaen kuljetus- metsä- ja maataloustöitä sekä ollen tilan isännän paras kaveri. Koneiden yleistyessä hevosen merkitys ihmisten jokapäiväisessä elämässä on vähentynyt, vaikka se on edelleen mainioin mahdollinen kulkuväline maastossa.

Hevosemme ulkoilevat isoissa metsäisissä tarhoissa laumaeläimelle ominaisella tavalla aina laumassa tai pareittain. Maastoratsastukseen erikoistuneet hevosemme ovat luonteikkaita ja tuovat rauhallisuudellaan tasapainoa farmin arkeen.